Ekumenisk bön genomslag i media

Jag lägger upp den bön som Sveriges Kristna Råd formulerade efter senaste valets resultat och ovissheten som följde. Den har uppmärksammats i flera mediekanaler och har framförts med tydlig respekt. Det finns ett andligt behov i Sverige som inte alltid är synligt.



Välsignad är du Gud vår Fader, som vårdar din skapelse och förbarmar dig över allt levande. Vi tackar dig för Jesus Kristus, din Son, i vilken din avsikt för varje människa blivit synlig. Genom honom väcker du vår längtan efter dig och kallar oss till uppbrott, som pilgrimer på vägen genom livet. 
Tillsammans med hela din kyrka sträcker vi oss mot dig i bön. Gud, sänd din Ande över vårt land. Vi ber om vishet och vägledning för alla som har ansvar i samhället – folkvalda, regering och riksdag och alla som bor här. Vi ber om ett frimodigt ledarskap som strävar efter det gemensamma bästa, bortom egna intressen. Vi ber om ett politiskt klimat präglat av dialog och respekt, om ett samhälle som värnar alla människors värde och värdighet.
Uppfyll oss med din heliga Ande, som du har sänt till vår förvandling, så att vi kan vittna om dig med och utan ord. Uppliva bönens låga i våra församlingar. Låt oss få känna din Andes ledning.

I Jesu namn.
Amen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Familjen Hellgren 21 December Pingstkyrkan Lindesberg

Hösten och Julen 2019

Söndag 16 den 12 Maj